Dalsbruks gästhamn förnyas – den mest synliga förändringen är restaurangen och butiken på fyrpiren

Dalsbruks gästhamn förnyas – den mest synliga förändringen är restaurangen och butiken på fyrpiren.

Dalsbruks gästhamn förnyas inför sommaren 2021. Gästhamnen är belägen i centrum av den historiska bruksbyn Dalsbruk. Två nya bryggor har redan installerats och dessa kommer under våren att förses med gångbara bommar som underlättar angörandet. Antalet gästplatser har nu utökats till nästan 90. Hamnen skyddas av en ny 120 m lång vågdämpare. Inför sommaren utlovas ännu några nyheter för såväl lokalbefolkningen som gäster – i hamnen planeras en ny restaurang och butik.

Ekologiskt och lokalt

Planen är att restaurangen och butiken byggs på fyrpiren av använda containers och runt dem byggs en stor terrass. Vid materialval är fokus på ekologiska och återanvända material. En del av möblerna kommer att tillverkas av företagets eget snickeri DB Trämet. Som material används bland annat slaggsten som är en bekant syn i Dalsbruks gatubild. Slaggsten är en restprodukt från ståltillverkningen.

DB Bistro erbjuder kalla och varma smårätter i tapasstil och i bistron används så långt det är möjligt lokala högklassiga och fräscha råvaror. Det blir bland annat nötkött från Sjölax Gård, mangalitza gris från Vestlax Mellangård, och lammkött från Westankärrs Gård samt grönsaker från Björknäs Trädgård. I dryckesurvalet ingår lokalt öl från Kimito Brewing samt goda viner. Allt detta kan man njuta av på det bästa stället i Dalsbruk.

Utbudet i DB butik består framför allt av lokala pärlor. Därtill kommer textilier av redan från tidigare i gästhamnen bekanta brand, Fjällräven, Holebrook och KiviKivi, att finnas till salu. Skandinaviska inredningsdetaljer till hemmet, stugan eller båten kan man hitta bland FrånÖn, Lovely Linen, Kreafunk och Blomus produkter. Till salu finns också råvaror som används på bistrons meny, lokalt kött och grönsaker samt Add:Wise-ekologiska kryddor.

Bistro & Butik är öppet från juni till slutet av augusti.

Ett charmigt och praktiskt resmål

Den unika bruksmiljön börjar redan i hamnen. På gångavstånd finns butiker, restauranger, apotek och Alko. På området finns flera naturstigar, sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar. Dalsbruks torg lockar och samlar många besökare på sommaronsdagar och -lördagar.

https://www.dbmarina.fi/sv

Mer information ger Sam Forsbom 0400 700 737 eller sam.forsbom@dbmarina.fi

JPG 4656x2619px 300dpi
JPG 2088x1174px 300dpi
JPG 1865x1049px 300dpi
JPG 1930x1085px 300dpi