Taalintehtaan vierasvenesatama uudistuu – näyttävin muutos on majakkalaiturille rakentuva ravintola ja kauppa

Taalintehtaan vierasvenesatama uudistuu ­– Näyttävin muutos on majakkalaiturille rakentuva ravintola, kauppa ja laaja terassi.

Historiallisen ruukkikylän keskellä sijaitseva Taalintehtaan vierasvenesatama uudistuu kesäksi 2021. Satamaan on asennettu kaksi uutta, käveltävillä puomeilla varustettua laituria, joiden ansiosta vieraspaikkojen määrä nousee lähes 90:een. Satamaa suojaa uusi 120 metrinen aallonvaimenninlaituri. Suunnitteilla on myös ravintola ja myymälä, jotka palvelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Ekologisesti paikallista

Ravintola, laaja terassi ja myymälä on tarkoitus rakentaa aallonmurtajalle käytetyistä merikonteista. Pintamateriaaleissa panostetaan ekologisuuteen ja kierrätettyihin materiaaleihin. Osa kalusteista valmistetaan alueen omalla DB Trämetin puusepänverstaalla, ja niissä käytetään muun muassa paikallisessa rautateollisuudessa syntynyttä, alueelle tyypillistä 1800-luvun slagitiiltä.

DB Bistro tarjoilee tapas-henkistä ruokaa raikkaalla twistillä. Raaka-aineissa suositaan paikallisia, laadukkaita raaka-aineita kuten Westankärrin karitsaa, Sjölaxin härkää, Vestlax Mellangårdin
mangalitza possua, kalaa ja kauden kasviksia Björknäs trädgårdista. Juomavalikoima koostuu muun muassa Kimito Brewingin paikallisesta oluesta sekä laadukkaista viineistä, joista pääsee nauttimaan Taalintehtaan parhaalla paikalla.

DB Butikin valikoimaan kuuluu lähialueiden helmiä. Lisäksi myymälästä on saatavilla laadukkaita tekstiilejä tunnetuilta brändeiltä kuten Fjällrävenilta, Holebrookilta ja KiviKiviltä. Skandinaavisia sisustustuotteita kotiin, mökille ja veneeseen löytyy muun muassa FrånÖn, Lovely Linen, Kreafunk ja Blomus -merkeiltä. Saatavilla on myös ravintolan menusta tuttuja raaka-aineita kuten paikallista lihaa ja ekologisia Add:Wise-luomumausteita.

DB Bistro & Butik palvelee päivittäin kesäkuusta elokuun loppuun.

Viehättävä ja käytännöllinen matkakohde

Taalintehtaan kylämiljöö alkaa heti rannasta. Kävelyetäisyydellä satamasta on kauppoja, ravintoloita, apteekki ja Alko. Lisäksi alueella on useita luontopolkuja, nähtävyyksiä ja tekemistä koko perheelle. Kesäisin sataman välittömässä läheisyydessä järjestetään torimarkkinat.

Etusivu

Lisätietoja antaa Sam Forsbom 0400 700 737 tai sam.forsbom@dbmarina.fi

JPG 4656x2619px 300dpi
JPG 2088x1174px 300dpi
JPG 1865x1049px 300dpi
JPG 1930x1085px 300dpi